Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

02 Νοεμβρίου 2018

Πρόκριση με τέσσερα (!) γκολ του Αναστασιάδη! (1975)

Σαν σήμερα στις 2/11/1975, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Λεβαδειακό, σε παιχνίδι του α' γύρου του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1975-1976 ... 

Ο Δικέφαλος με τον Γκιούλα Λόραντ στον πάγκο του, μπροστά σε 7.000 θεατές (6.429 τα εισιτήρια) πήρε τη νίκη με το ευρύ 4-0, έχοντας σαν κορυφαίο παίκτη του και μοναδικό του σκόρερ (!) τον Άγγελο Αναστασιάδη! 
Το παιχνίδι ήταν ένας διαρκής μονόλογος του μετέπειτα πρωταθλητή Ελλάδας ΠΑΟΚ, με τον Αναστασιάδη να ανοίγει το σκορ στο 7ο λεπτό (εικόνα που ακολουθεί), για να ακολουθήσει το 2-0 από τον ίδιο στο 36' με δυνατή κεφαλιά.
Με τον ΠΑΟΚ να προηγείται 2-0 πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια και στην επανάληψη ο Αναστασιάδης σημείωσε άλλα δύο γκολ, στο 73' με σουτ και στο 88΄με κεφαλιά!
 
Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Αναστασιάδης, Κούδας, Τερζανίδης, Αποστολίδης, Καπουσούζης και από τον Λεβαδειακό οι Αγγελίνας, Οικονόμου, Τόλιας.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Αποστολίδης, Φουντουκίδης, Τερζανίδης, Καπουσούζης, Αναστασιάδης, Γκουερίνο, Κούδας, Ασλανίδης.

Λεβαδειακός: Αγγελίνας, Τόλιας, Κύτρας, Παλαιολόγος, Ρίζος, Λουκίνας, Βουδούρης, Οικονόμου, Βασιλαράκος, Νικολάου (75' Αυγέρης), Ζήσης (65' Λούλας).

Δηλώσεις Λόραντ:

"Η ομάδα μας έδειξε ότι βρίσκεται σε συνεχή άνοδο. Τα γκολ και οι πολλές χαμένες ευκαιρίες ήταν η καλύτερη απόδειξη στο παιχνίδι αυτό. Ο αντίπαλός μας παρόλο που προσπάθησε ήταν αδύνατον να αποφύγει τα γκολ".

Στην 34η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1975-76 μετείχαν συνολικά 56 ομάδες (16 Α' εθνικής και 40 Β' εθνικής κατηγορίας). Διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. Από τη χρονιά αυτή καταργείται οριστικά το καθεστώς της κλήρωσης με γεωγραφικά κριτήρια των ομάδων κατά τους πρώτους γύρους και γίνεται πλέον ελεύθερη. 

Ήταν μια αρκετά ενδιαφέρουσα διοργάνωση, όπου από τον Γ' γύρο και μετά η κληρωτίδα έβγαζε σε κάθε φάση κι από ένα τουλάχιστον "δυνατό" ζευγάρι. 

Ο ΠΑΟΚ στον β' γύρο απέκλεισε τον ΠΑΣ Γιάννινα με νίκη στην Τούμπα 2-0, αλλά το ταξίδι μας στη διοργάνωση σταμάτησε στον γ' γύρο, όταν αποκλειστήκαμε στα πέναλτι από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη με 6-5 (1-1 ο κανονικός αγώνας και η παράταση).
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4