Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Μαρτίου 2018

Νίκησε την Καλαμαριά και βρέθηκε στο +2! (1985)

Σαν σήμερα στις 17/3/1985, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Απόλλωνα Πόντου, για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1984-1985 ...

Ο Δικέφαλος με τον Αυστριακό Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο του, πήρε τη νίκη με 3-1, μπροστά σε 15.000 θεατές (13.185 τα εισιτήρια) και έκανε ένα ακόμη βήμα για τον 2ο τίτλο της ιστορίας του!
Ο αγώνας δεν πρόσφερε ποιότητα στους πολλούς θεατές που βρέθηκαν στις εξέδρες της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ πήρε δίκαια τη νίκη, καθώς οι φιλοξενούμενοι δεν μας απείλησαν ιδιαίτερα, ενώ από το παιχνίδι δεν έλειψαν οι δυνατές μονομαχίες, κάτι που στοίχισε στον Σκοτσάιτς την κόκκινη κάρτα που του έδειξε στο 71', ο διαιτητής Ντόντος.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε νωχελικά το ματς και άρχισε να επισκέπτεται με αξιώσεις την εστία του Σιμεούνοβιτς μετά το 20'.

Το σκορ άνοιξε στο 25’ ο Βασιλάκος με δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα να είναι αδύνατον να αντιδράσει.

Στα λεπτά που ακολούθησαν ως το 45’ ο Δικέφαλος έριξε και πάλι τον ρυθμό του, όμως στο 63' ο Δημόπουλος με κεφαλιά σημείωσε το 2-0 σε μια περιπετειώδη φάση.

Ο Βασιλάκος εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Πάπριτσα στο δεύτερο δοκάρι πήρε την κεφαλιά την οποία απέκρουσε με το κεφάλι ο Σιαπανίδης, η μπάλα ήρθε και πάλι στον Πάπριτσα που με νέα κεφαλιά τη γύρισε προς τον Δημόπουλο, με τον τελευταίο να συνεχίζει το σερί των διαδοχικών κεφαλιών και να στέλνει την μπάλα προς τα δίχτυα.
Ο Αλεξίου προσπάθησε να αποκρούσει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή χωρίς να τα καταφέρει καθώς ο Ντόντος που ήταν δίπλα στη φάση, έδειξε σέντρα!

Τρία λεπτά αργότερα (66') το σουτ του Σκοτσάιτς βρήκε το χέρι του Σπανοσωτηρόπουλου, δόθηκε το πέναλτι το εκτέλεσε ο Σκοτσάιτς και μείωσε προσωρινά σε 2-1.
Στο 70’ ο Γιούρισιτς μάρκαρε σκληρά τον Σκοτσάιτς, ο ρέφερι έδωσε το φάουλ και την κίτρινη κάρτα στον παίκτη μας, όμως ο Σκοτσάιτς χτύπησε τον συμπατριώτη του εκτός φάσης και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Στο 77’ ο Σίγγας εκτέλεσε φάουλ, ο Σκαρτάδος πήρε την κεφαλιά και νίκησε για τρίτη φορά τον Σιμεούνοβιτς, γράφοντας το τελικό 3-1.
Η ομάδα της Καλαμαριάς είχε μια πολύ καλή ευκαιρία να μειώσει ακόμη περισσότερο το σκορ στο 90’, όταν ο Βαζάκας βγήκε τετ α τετ με τον Παντέλη αλλά πλάσαρε άουτ…

Καλύτεροι του ΠΑΟΚ οι Σκαρτάδος, Βασιλάκος και Μπανιώτης (αναγκαστική η αλλαγή του).
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Σκότσικ): Παντέλης, Σίγγας, Αλαβάντας, Γιούρισιτς, Μπανιώτης (46’ Σπανοσωτηρόπουλος), Σκαρτάδος, Μαυρομάτης, Βασιλάκος (84’ Ιορδανίδης), Δημόπουλος, Πάπριτσα, Καρασαββίδης.

Απόλλων Πόντου (Δανιήλ): Σιμεούνοβιτς, Βαζάκας, Σιαπανίδης (64’ Ψεύτης), Τομπουλίδης, Αλεξίου, Τραϊανόπουλος, Σαββάκης, Κότσαλος (46’ Μπουρδαμής), Χατζηαντωνίου, Χατζηιωαννίδης, Σκοτσάιτς.

Δηλώσεις Βάλτερ Σκότσικ: «Το παιχνίδι δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο, αλλά σημασία έχει η νίκη. Ένα ποσοστό 50% από τους παίκτες μου είναι καλοί, οι άλλοι όχι τόσο!

Είχαμε και έχουμε πολλά προβλήματα από τους τραυματισμούς. Μπροστά μας έχουμε μία εβδομάδα για να συνέλθουμε. Εύχομαι στον Παναθηναϊκό και στη Λάρισα καλή επιτυχία στις ευρωπαϊκές τους διοργανώσεις».
* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1984-1985 αναδείχθηκε για 2η φορά στην ιστορία του Πρωταθλητής Ελλάδας, έχοντας 19 νίκες - 8 ισοπαλίες - 3 ήττες, συγκέντρωσε 46 βαθμούς (2-1-0 η βαθμολογία), με τέρματα 54-26...

* Πρώτοι σε συμμετοχές ήταν ο Ράντε Πάπριστα και ο Γιώργος Σκαρτάδος (από 29 ματς ο καθένας), ενώ πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Δημόπουλος με 12 γκολ, ακολούθησε ο Σκαρτάδος με 11 και ο Κωστίκος με 8.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4